#
It is currently Wed Oct 01, 2014 8:01 pm


Post a new topicPost a reply Page 1 of 1   [ 7 posts ]
Author Message
 Post subject: My newest Ride.. clean mx63 cressy
PostPosted: Tue Sep 15, 2009 12:23 am 

Joined: Fri May 30, 2008 3:24 am
Posts: 198
Location: Dallas TX
Hey all.. Just picked this up tonight so I thought I would post up some pics and info on it..

This is the cressida that Datsunfreak had mentioned getting.. He passed the info along to me so I snatched it up.. Thanks again for the lead!!

I went and checked it out last week and I really liked it. I put my impreza up on the market and as soon as it sold I went and picked her up.

The car is completely straight.. No big flaws panel wise. The drivers front turn signal is cracked tho so I am going to have to source that.. the trim around it also got cracked but I think I can glue it back together tho.. but, other than that Its probably an 8 or 9 out of ten.. especially for its age..

The interior is the same story.. There is one spot on the drivers door panel where it looks like a cigarette burned it a couple times.. but other than that.. and the fact that the radio needs a code to turn on that I dont have.. there are no flaws..

The car does have a small problem under the hood tho.. It doesnt want to start under its own power.. It cranks over just fine but it wont fire.. If you play with it a little it will finally crank but you have to keep it revved up till its warm.. once warm the car runs perfect tho.. with no problems at all.. Im going to park it next to my buddies 5m car and swap parts till I find the culprit.. Im thinking maf or idle.. any suggestions?

My plans for the car are something along the lines of 7mx63's car..
Clean big car that can perform..

I have a set of advan sa3 wheels that I would love to put on it but 5 lug might be a big challenge.. I do know a great fab guy tho.. maybe we can make it happen..

Anyway, her she is as of today.. I will update as I upgrade..

Image
Image
Image
Image
Image


After a bath.. the car had been sitting for a year at a mechanics shop.. a guy took it in for work and never paid so the shop took the car.. It was pretty dirty.. But it cleaned up nicely(cant really tell with these picks tho)

Image


Anyway, thats her.. Hopefully I will have the first few upgrades done in a week or two..

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Sep 15, 2009 1:17 am 
Administrator
User avatar

Joined: Thu Jan 18, 2007 5:41 pm
Posts: 5591
Location: LA
Glad it went to a good home!

As for the start/idle issue, there could be any number of problems.... I would start with the MAF, but also check the cold start injector and idle speed control valve. They are bolted to the upper intake manifold and you might have to remove the throttle body to get to the CSI. Most likely they are covered in crud. Soak them in carb cleaner. Good luck and keep us posted!

_________________
Tyler wrote:
How I long for a shit brown wagon.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Sep 15, 2009 6:54 am 

Joined: Fri Sep 11, 2009 11:10 pm
Posts: 34
Location: Arizona
Congrats!

It looks good!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Sep 15, 2009 5:30 pm 
Moderator
User avatar

Joined: Fri Oct 12, 2007 8:57 pm
Posts: 8524
Location: Arlington, TX, USA
I'm glad to see it went to someone who would appreciate it. :tu: :mrgreen:


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Sep 16, 2009 3:31 am 
User avatar

Joined: Sat Jun 14, 2008 7:26 pm
Posts: 208
Location: Australia
great looking cressida, body looks mint! I have a similar problem cold-starting, keep us updated on your project :tu:

_________________
Choosing an old car doesn't have to mean you're on your own. JNC
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Sep 16, 2009 4:58 am 

Joined: Wed Oct 22, 2008 5:33 pm
Posts: 96
Location: Manila, Philippines
Beautiful car. Have design similarities with my 1983 Crown :tu:

As for the idle issue, you might also want to check the TPS (throttle position sensor), or its equivalent, in the throttle body.

Keep us updated!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Sep 16, 2009 10:29 am 

Joined: Fri May 30, 2008 3:24 am
Posts: 198
Location: Dallas TX
Thanks Guys!

I think the problem was just old gas honestly..

When I went to pick it up it had been sitting for around 8 months to a year with only periodic starts.. I put two cans of fuel injector cleaner and stabil in it. The car only had around a gallon of fuel in it at the time.

Then we threw some 92 octane on top of that. Once it picked up the good fuel it started right up. I havent had a problem since. It starts right up every try now. If it stays that way Im not going to mess with it at all. Im about to drive it over to autocomp to get marty to quote all the fab im going to have done to it :tu:

Ive got too many projects going right now tho. So it may take a month or two to get her all finished. My b210 is waiting on a new engine right now as well.. And my 03 frontier is waiting on its belltech suspension drop and 18in wheels.. I just cant find time or a good place to do it all in one sitting.. haha

_________________
Image


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post a new topicPost a reply Page 1 of 1   [ 7 posts ]


Who is online

Users browsing this forum: TransAmBandit, Yahoo [Bot] and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net